REŢETA ZILEI: Crap înăbuşit în marinată ca la ţară

REŢETA ZILEI: Crap înăbuşit în marinată ca la ţară

Mod de preparare:

Peştele se curăţă, se taie felii de 2-3 cm mărime, se sărează şi se piperează. Se face marinata cu oţet, ulei, apă şi condimente. Ceapa şi ţelina se taie fidea, morcovul se taie felii. Într-un vas adînc emailat se pun legumele, deasupra se pune peştele, se toarnă marinata şi se căleşte la foc foarte mic timp de 3-3,5 ore pînă este gata. Peştele este gata, atunci cînd coastele şi oasele spinării sînt moi.

Ingrediente:

•    1 crap (1,5 kg), 
•    1 ceapă, 
•    1 morcov, 
•    0,4 rădăcină de ţelina,
•    sare, 
•    piper negru măcinat. 
 
Pentru marinată:
•    1 pahar oţet (6%), 
•    1 pahar ulei vegetal, 
•    1 pahar apă,
•    sare, 

•    piper boabe, 
•    2-3 frunze de dafin.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load