TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

„Părintele” jocului Super Mario va fi distins pentru merite culturale în Japonia

„Părintele” jocului Super Mario va fi distins pentru merite culturale în Japonia

Shigeru Miyamoto este primul creator de jocuri video care va fi decorat pentru merite culturale de către Guvernul din Japonia.

Cel supranumit „părintele” jocului Super Mario va fi distins pentru contribuția sa în promovarea industriei jocurilor video japoneze în lume, relatează Gamesindustry.biz.

În vîrstă de 66 de ani, creatorul jocului Super Mario va fi primi o distincție pentru merite culturale, acordată pentru întreaga sa carieră pe care și-a dedicat-o jocurilor video, notează gamesindustry.biz.


Premiul „meritul cultural” este acordat în fiecare an persoanelor care au avut contribuții remarcabile în domeniul culturii. Candidații sînt selectați de miniștrii japonezi ai Educației, Culturii, Sportului, Științei și Tehnologiei, iar lista cu persoanele nominalizate este apoi aprobată de Guvern.

Autoritățile japoneze au recunoscut meritele pe care Shigeru Miyamoto le are în dezvoltarea industriei de jocuri video din Japonia, devenită o forță la nivel mondial datorită creațiilor sale, precum The Legend of Zelda, Super Mario, Star Fox și Donkey Kong.

„Nu voi uita niciodată să le mulțumesc colegilor mei. Nu aș fi putut face nimic de unul singur”, a declarat Shigeru Miyamoto pentru publicația Sankei.

Shigeru Miyamoto lucrează de 40 de ani la compania Nintendo. Creatorul jocului Nintendo va fi premiat pe 3 noiembrie, la Palatul Imperial din Tokyo.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load