O imagine stranie şi unică a Terrei şi a Lunii publicată de NASA (FOTO)

O imagine stranie şi unică a Terrei şi a Lunii publicată de NASA (FOTO)

Sonda OSIRIS-REx a NASA a plecat spre asteroidul Bennu, iar în drumul său a imortalizat o imaginea cu Pămîntul şi Luna care arată cît de mici şi singuri sîntem de fapt în Univers.


Sonda a plecat de pe Terra în septembrie şi a realizat imaginea pe 2 octombrie 2017 şi a fost publicată recent de NASA după cîteva prelucrări asupra culorilor şi intensităţii luminii, scrie Science Alert.Credit: NASA


Scopul OSIRIS-REx este de a analiza un asteroid pentru a determina detalii cu privire la originea planetei noastre şi formarea Sistemului Solar.


În imagine, Luna pare mai aproape decît este în realitate, pentru că cele trei corpuri, Terra, Luna şi sonda nu formează un triunghi isoscel.


OSIRIS-REx a realizat fotografia cu instrumentul MapCam cînd sonda a fost la o distanţă de aproximativ 5,12 milioane de kiliometri de Terra şi la circa 5,42 milioane de kilometri de Lună.


Pentru cei care se întreabă, nu există stele în imagine pentru că lumina lor este foarte slabă. Au fost folosite trei fotografii pentru a crea imaginea color, iar Pămîntul este atît de luminos încît a fost nevoie de creşterea luminozităţii Lunii pentru a o face vizibilă.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load