Mîncarea de tip fast-food, percepută de corpul uman ca și cum ar fi o infecție

Mîncarea de tip fast-food, percepută de corpul uman ca și cum ar fi o infecție

Sistemul nostru imunitar răspunde unei diete de tipul fast-food în același mod în care reacționează în cazul unei infecții bacteriene, lucru care pune într-o lumină și mai proastă acest tip de mîncare.


Primele mîncăruri fast food au apărut în Marea Britanie în anii 1860. Restaurantele de tip drive-through au fost pentru prima dată popularizate în anii 1950 în Statele Unite. Termenul „fast food” a fost inclus într-un dicționar englez în 1951.


Noul studiu efectuat pe șoarecii de laborator a demonstrat faptul că „alimentele occidentale” bogate în grăsimi saturate, zahăr și sare, și lipsite de legume proaspete, duc la creșterea numărul celulelor imune din sînge; același lucru se întîmplă și în momentul în care organismul se confruntă cu o infecție microbiană. Din păcate această stare de alarmă a organismului declanșată de consumul de fast-food ar putea rămîne activă mult timp după renunțarea la aceste mîncăruri.


„Dieta nesănătoasă a condus la o creștere neașteptată a numărului anumitor celule imune din sîngele șoarecilor, în special la granulocite și monocite”, a declarat Anette Christ de la Universitatea din Bonn, Germania, co-autarea studiului.


Odată ce corpul începe să lupte cu  mîncarea de tipul fast-food, revenirea la un regim alimentar sănătos poate să nu fie suficientă pentru a anula complet modificările survenite în sînge, iar acest lucru are anumite implicații pentru sănătatea noastră generală. Potrivit cercetătorului Eicke Latz de la Universitatea din Bonn, sistemul imunitar are o formă de memorie: „După o infecție, apărarea organismului rămîne într-un fel de stare de alarmă, astfel încît să poată răspunde mai repede la un nou atac”.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load