TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

În Scoția, a fost reconstituit chipul unei femei-druide din epoca fierului

În Scoția, a fost reconstituit chipul unei femei-druide din epoca fierului

O studentă a reconstruit chipul femeii-druide din epoca fierului, fără dinți, care a murit în Scoția în urmă cu 1.500 de ani.


Fața unei bătrîne druide, pe nume Hilda, care locuia în Scoția în urmă cu aproximativ 1.500 de ani, a fost reconstituită ca parte a unui proiect studenţesc de către Karen Fleming de la Universitatea Dundee (Scoția). Reconstrucția feței lui Hilda s-a făcut după craniul antic, care se păstrează la Muzeul de Anatomie al Universității din Edinburgh. Cercetătorii sugerează că Hilda locuia în orașul Stornoway, pe insula Lewis, și avea aproximativ 60 de ani cînd a murit. Lipsa de dinți pe care femeia și i-a pierdut la sfîrșitul vieții și multe alte trăsături ale feței au făcut reconstrucția accesibilă tehnologiilor moderne.
Karen Fleming o numește pe Hilda „un personaj fermecător pentru reconstituire”.


Craniul ne permite să înțelegem că druida de sex feminin și-a pierdut toți dinții înainte de moarte, ceea ce nu este surprinzător, avînd în vedere dieta din acea perioadă. Potrivit autorului proiectului, este impresionant cît timp a reușit Hilda să trăiască. Speranța de viață a unei femei în urmă cu 1.500 de ani era de aproximativ 31 de ani. Acum cercetătorii cred că doar o poziție privilegiată le-a permis oamenilor din epoca fierului să trăiască mai mult. Hilda era de origine celtică și putea fi un druid respectat. Este imposibil de știut cu siguranță cînd a murit Hilda, pentru că oamenii de știință aşa şi nu au reuşit să dateze craniul. Dar presupunînd că informațiile din revista științifică pentru 1833 sînt corecte, Hilda a murit în perioada ultimilor 55 de ani î.Hr.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load