Ce probleme pot ascunde amorțeala și furnicăturile de la picioare

Ce probleme pot ascunde amorțeala și furnicăturile de la picioare

Amorțeala care se simte la nivelul picioarelor este normală atunci cînd stai mai mult timp în aceeași poziție.


Te plimbi puțin, scuturi piciorul, trece. Dar, uneori, amorțeala din picioare poate fi cauzată de o problemă de sănătate. Iată care este aceasta!


Amorțeala poate fi primul semn care indică faptul că ceva nu este în regulă. Este, de obicei, însoțită de alte simptome ca tremuratul, modificări ale vederii sau dificultate în vorbire. Unele structuri din jurul nervului, cum sînt mușchii, tendoanele, țesutul și osul, apasă pe nerv și provoacă amorțeală și furnicături.


Acesta este unul dintre motivele cele mai frecvente pentru amorțeală la nivelul picioarelor și factorii care o pot provoca sînt diverși, inclusiv leziunile. De asemenea, un disc herniat este unul dintre motivele cele mai frecvente pentru un nerv comprimat. Cea mai mică mișcare greșită poate afecta discul. Cu această problemă se confruntă persoanele care ridică sau cară multă greutate. Coloana vertebrală are de suferit în timp. Amorțeala și furnicăturile care apar atunci cînd hernia de disc este afectată pot fi tratate cu exerciții fizice, comprese reci. În schimb, în stadiul avansat este nevoie de operație.


Mai mult decît atît, persoanele care suferă de diabet și se confruntă pentru o perioadă mai lungă cu glicemie mare, zahărul din sînge poate deteriora nervii care transmit mesaje între creier și coloana vertebrală și alte părți ale corpului, inclusiv picioarele. Există mai mult de 100 de tipuri de leziuni ale nervilor, numite neuropatii periferice. Neuropatia diabetică este cea mai frecventă neuropatie periferică, pur și simplu pentru că atît de mulți oameni au diabet de tip 2.


 


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load