COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Care sînt cele mai bune parfumuri pentru sezonul cald?

Care sînt cele mai bune parfumuri pentru sezonul cald?

Parfumul este văzut de cele mai multe ori ca o semnătura personală. Cu toții avem un parfum preferat, care ne reprezintă, însă știai că și parfumul trebuie schimbat în funcție de sezon? Nu este indicat să folosești același parfum pe care îl folosești iarna și în anotimul cald.

De ce se schimbă parfumul în funcție de sezon?

Multi nu înteleg de ce trebuie să își schimbe parfumul în anotimpul cald, însă explicația este destul de simplă: vara, parfumul se evaporă mai rapid, iar un parfum puternic își va intensifica și mirosul făcîndu-l mult prea greu pentru zilele lejere de vară, transmite tabuhighlife.ro.


În sezonul rece, efectul este exact invers, aerul rece păstrînd parfumul pe piele o perioadă mai îndelungată. Tocmai din acest motiv, se recomandă ca în sezonul rece să porți parfumuri tester mai profunde, mai intense. Primăvara și toamna sînt perioade de tranziție, iar în aceste anotimpuri poți opta pentru orice parfum dorești, mirosul menținîndu-se o perioada lungă de timp.

Revenind la sezonul cald și parfumuri, ar trebui sa știi că nu toate esențele sînt potrivite pentru zilele călduroase de vară. Aromele grele nu doar că nu vor fi apreciate de cei din jurul tău, ci chiar îți pot aduce și tie dureri de cap.

Care sînt cele mai potrivite parfumuri pentru sezonul cald?

Cele mai potrivite parfumuri tester pentru sezonul cald sînt cele cu note florale ușoare sau cu arome de citrice. Nota de top este reprezentată de primele 15 minute de evaporare a unui parfum, este aroma cea mai proaspătă, dar și cea mai volatilă. Nota de mijloc este reprezentată de aromele cele mai puternice, care persistă în următoarele 2-3 ore de la aplicare. La aceste note de mijloc trebuie să ai mare grijă atunci cînd alegi un parfum pentru vară pentru că acestea nu trebuie să fie prea puternice sau intense.

Caută ca notele de mijloc să fie florare sau citrice. La fel și cele de baza, care reprezintă de fapt ultimele 4-6 ore de evaporare ale unui parfum, cel care oferă persistență și profunzime. Practic, notele de bază reprezintă semnătura parfumului și cele care te vor reprezenta cel mai bine. Parfumurile dulci sînt de evitat în sezonul cald, mergi mai mult spre acele parfumuri tester cu arome proaspete, subtile.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load