Trei mii de trandafiri vor fi sădiți în Parcul „Dendrariu"

Trei mii de trandafiri vor fi sădiți în Parcul „Dendrariu"

3000 de trandafiri vor fi sădiți în Parcul „Dendrariu" din capitală, scrie Noi.md.


Lucrările se desfășoară în contextul amenajării unei noi compoziții - „Rozariu 2".


Zona de referință va include plante florale, arbori și arbuști coniferi, pe o suprafață de 40 ari și este o continuare a unei compoziții amenajate anterior. Costul lucrărilor este 48 mii lei, surse alocate din bugetul municipal.


Primarul general interimar, Ruslan Codreanu, a dat starul lucrărilor de plantare a trandafirilor, menționînd că parcul „Dendrariu" este una din cele mai frumoase și amenajate grădini publice din capitală, iar cu acești 3 mii de trandafiri noi va fi și mai atractiv pentru vizitatori.


De asemenea, în cadrul Parcului „Dendrariu" sînt la etapa de finalizare și lucrările de construcție și amenajare a „Grădinii Eternității", proiect ce constă din alei pietonale, cu iluminat nocturn, sistem de irigare automat, arbori decorativi și cîteva fîntîni arteziene.     


Pe parcursul anului curent, în parc vor fi desfășurate și alte lucrări de amenajare, care constau în reabilitarea aleilor care traversează compoziția „Rozariu 1" și construcția sistemului de irigare, precum și începerea lucrărilor de instalare a iluminatului decorativ pe aleile centrale din parc. 


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load