Scuarul de pe strada Hristo Botev, plin cu gunoi

Scuarul de pe strada Hristo Botev, plin cu gunoi

Gunoiul apare peste noapte în unele zone de agrement din Capitală. Scuarul de pe strada Hristo Botev a fost salubrizat acum cîteva zile de muncitorii de la Spaţii Verzi, iar dimineaţă grămezile de deşeuri erau la loc.

Oamenii continuă să arunce peste tot pungi, pahare din plastic şi sticle:

"Chiar ieri au făcut, au fost mai mulți, au fost și cu mașini, și cu tractoare și au încărcat aici. Aruncă permanent sacoșe, pachete de la țigări. Marea majoritate sînt cei care locuiesc în căminele de alături".

"Noi sîntem vinovaţi, pentru că nu păstrăm curățenia. Trebuie să facă ordine în scuar cei care locuiesc în blocurile de alături".

Angajaţii Primăriei nu se dau însă bătuți și spun că odată cu încălzirea vremii vor continua lucrările, iar pînă la vară zona va arăta mai bine. 

"În primăvară, aici va fi instalat mobilier stradal, urne suplimentare, pentru a asigura să fie, pentru toți cetățenii să fie destule", a spus Vadim Brînzaniuc, purtătorul de cuvînt al Primăriei Chișinău.

Cei de la "Spații Verzi" au salubrizat și un teritoriu din spatele căminelor Colegiului de Muzică "Ștefan Neaga", transformat în gunoiște. Într-o singură zi, au evacuat fost evacuate de acolo cinci camioane cu deșeuri menajere. După cîteva ore de la plecarea muncitorilor, oamenii au lăsat în urmă alte gunoaie.

"Au adus cioburi din sticle, resturi din materiale de construcție. Cei care locuiesc în zonele alăturate au tomberoane de gunoi. Chiar pe această stradă, Hristo Botev, la circa o sută de metri, este un platou amenajat", susţine Galina Leahu, șef-adjunct, Î. M. "Asociaţia de gospodărire a spaţiilor verzi".

Întreprinderea "Spații Verzi" are în acest an un buget de peste 60 de milioane de lei, inclusiv nouă milioane pentru lucrări de salubrizare a zonelor de agrement.

 

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load