COVID-19 în MOLDOVA

Școlile din Chișinău urmează să prezinte un plan de activitate

Școlile din Chișinău urmează să prezinte un plan de activitate

Pînă în data de 20 august, curent, școlile/liceele trebuie să facă public graficul și modelul, după care vor activa, din cele 7 prezentate de Ministerul Educație.

Despre aceasta scrie într-o postare, primarul general al capitalei, Ion Ceban.

”În scopul reluării activităţii instituţiilor educaţionale din capitală, în contextul pandemiei Covid – 19, Primăria municipiului Chişinău întreprinde următoarele acţiuni:

- Au fost aprobate şi expediate directorilor de grădiniţe, reglementările cadru speciale de punere în aplicare a instrucţiunilor privind pregătirea pentru redeschidere şi reluarea activităţii instituţiilor de educaţie timpurie;


- În această săptămînă vor fi distribuite prin grădiniţe pliante informaţionale pentru cadrele didactice şi părinţi;

- Copiii se vor afla la grădiniţă 7 ore pe zi şi vor fi alimentaţi de 4 ori pe zi;

- Urmează ca fiecare grădiniţă să elaboreze orarul de venire - plecare a copiilor;

- Începînd de astăzi, vor fi desfăşurate instruiri online a asistenților medicali din grădinițele de stat din municipiul Chișinău privind măsurile de prevenire a infecției, în scopul protecției și siguranței copiilor”, se arată în mesajul edilului.

Totodată, în funcție de evoluția și tendința situației epidemiologice prin infecția cu Covid-19, măsurile restrictive vor fi revizuite.

Peste 90 de mii de elevi avem înregistrați în sistemul educațional din municipiul Chișinău, în cele 148 de instituţii de învăţămînt primar şi secundar.

Dintre care:

-30 de instituții sînt suprasolicitate;

-30 de instituții au o acoperire de 100 de procente;

-54 de instituții 70 de procente acoperire;

-18 instituții avem acoperire sub 30 de procente a spațiilor școlare;

Acum sîntem în pregătirea acestor modele, care va fi aplicată, pentru fiecare instituție în parte, ținem cont de capacitatea școlilor, a cadrelor didactice și a elevilor.

Nu va fi deloc ușor. Rog responsabilitate și maxim prudență.

”Pentru cele 126 grădinițe din orașul Chișinău, suplimentar am alocat peste 6 milioane de lei, iar pentru cele 148 școli și licee, peste 8 milioane de lei, bani prevăzuţi pentru procurarea echipamentelor de protecţie şi a dezinfectanților. Toate rapoartele privind cheltuirea acestor bani vor fi făcute public. Vom asigura toate condiţiile necesare, pentru ca la 1 septembrie copiii să revină la instituțiile educaționale. De acţiunile noastre comune depinde cum vor derula lucrurile în acest sens”, mai scrie Ceban.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load