TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

La Primărie s-a discutat problemele cu care se confruntă persoanele cu necesități speciale

La Primărie s-a discutat problemele cu care se confruntă persoanele cu necesități speciale

Autoritățile municipale studiază posibilitățile de integrare socială a persoanelor cu necesități speciale și asigurarea acestora cu infrastructură și servicii de transport.

Primarul capitalei Ion Ceban a discutat această problemă cu reprezentanții organizațiilor persoanelor cu dezabilități, autoritățile de profil și serviciile de transport public, transmite NOI.md cu referire la aif.md.

În cadrul discuțiilor au fost examinate cele mai grave problemele cu care se confruntă persoanele cu nevoi speciale, inclusiv lipsa transportului special în majoritatea sectoarelor capitalei și în suburbii, opriri care nu sînt potrivite pentru persoanele cu deficiențe de văz și auz, lipsa rampelor în instituțiile de stat etc.


Ceban a menționat că abordarea problemelor persoanelor cu dezabilități necesită o atenție specială la nivel municipal. El a solicitat Direcției Generale Transport Public și Căi de comunicație să elaboreze un plan de acțiuni care să includă pași concreți pentru crearea condițiilor accesibile pentru circulația în siguranță a persoanelor cu posibilități limitate.

În prezent, în Chișinău trăiesc aproximativ 2.000 de persoane cu necesități fizice speciale.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load