COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

La ce etapă se află proiectul Educație Online

La ce etapă se află proiectul Educație Online

Proiectul „Educație Online" se află la cea de-a II-a etapă de implementare. Astfel, autoritățile își propun să suplinească biblioteca digitală „educatieonline.md" cu resurse noi, tip RED: lecții video și activități interactive.

Potrivit informației oferite de Primăria municipiului Chișinău, aceasta va facilita accesul elevilor la educație, iar cadrele didactice vor beneficia de resurse alternative pentru procesul tradițional de predare și/sau la distanță, în conformitate cu prevederile curriculei naționale.

În context, primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, a îndeamnat cadrele didactice din capitală și din republică să se implice activ la etapa a II-a de dezvoltare a proiectului „Educație Online", în calitate de autori ai cursurilor video, precum și de avizori.


Profesorii și învățătorii interesați să contribuie la dezvoltarea resurselor pentru studiul la distanță, se pot înregistra prin următoarele formulare:

● Autorii de lecții video se înregistrează la acest formular;

● Avizorii de lecții video se înregistrează la acest formular.

Selectarea candidaților înregistrați pentru poziția de „autor" și „avizor", va fi efectuată de către Comisia de avizare, din care fac parte reprezentanți ai Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, ai Primăriei municipiului Chișinău, precum și specialiști de la Direcția Generală Educație, Tineret și Sport, în conformitate cu cerințele proiectului.

Persoanele înregistrate pentru ambele poziții vor semna un contract de prestare servicii și vor fi remunerați pentru serviciile oferite în cadrul proiectului „Educație Online".

Menționăm că pînă în prezent, platforma „educatieonline.md" a înregistrat milioane de vizualizări. De asemenea, canalele de Youtube „Educație Online" continuă să fie accesate de elevi, părinți și profesori pentru învățarea la distanță, ceea ce denotă că suporturile video rămîn în continuare utile.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load