COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Instituțiile școlare din capitală vor fi verificate minuțions

Instituțiile școlare din capitală vor fi verificate minuțions

O comisie ce va verifica starea instituțiilor școlare din capitală urmează să fie constituită. O dispoziție în acest sens a fost semnată de către primarul general Ion Ceban.

Potrivit acestuia, membrii grupului vor verifica minuțios cum au loc desfășurarea lucrărilor, astfel, ca acestea să fie pregătite la întoarcerea copilașilor în instituții.

„Va fi verificat cum are loc cheltuirea banului public. Dacă în unele grădinițe anterior se investeau an de an, alte instituții erau lăsate să degradeze, este și cazul instituției de educație timpurie nr 156 (str. Grenoble 161/6). Abia în acest an au fost alocați bani din buget pentru reparația coridoarelor, ce erau într-o stare jalnică”, a subliniat edilul.


Astfel, în urma acestor verificări se va face pașaportizarea instituțiilor, pentru ca în anii viitor, municipalitatea să cunoască unde să dea mai mulți bani pentru reparații și unde nu.

„Vrem ca condițiile să se îmbunătățească. Cu certitudine vor fi alocați mai mulți bani și să vedem scenariile. Ceea ce bucură este faptul că oamenii sînt pregătiți. Părinții celor 32 de mii de copii, vor ca micuții lor să revină în grădinițe”, a spus primarul.

Astăzi, din totalul de 94 de grădinițe, ce aveau nevoie de reparație, 31 instituții sînt finalizate, 52 sînt în lucru, 8 grădinițe sînt spre contractare, procedura achiziții finalizată, două sînt în proces de evaluare, iar 1 instituții spre publicare.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load