COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Detalii despre starea de sănătate a copiilor care au căzut de la înălțime

Detalii despre starea de sănătate a copiilor care au căzut de la înălțime

Într-o singură săptămînă, trei copii au căzut în gol de la etaj. Este vorba despre doi copii din capitală, de doi și trei ani, care au căzut de la etajul cinci și patru, precum și o fată de opt ani de la Florești, care a căzut de la etajul cinci.

Copilul de trei ani, care a căzut de pe geam după de ce mama plecase la magazin, iar el rămsese în grija bunicii, a fost internat la Spitalul clinic municipal „Valentin Ignatenco” în stare extrem de gravă. Purtătorul de cuvînt al instituției, Vitalie Chiosea, declarat pentru IPN că băiatul rămîne internat în continuare la reanimare, înregistrîndu-se o dinamică pozitivă.

Copilul de doi ani, care a căzut de la etajul cinci, a fost internat la Institutul Mamei și Copilului. Solicitat de IPN, purtătorului de cuvînt al instituției, Maxim Cazacu, a declarat că micuțul este în continuare în stare gravă, dar deja este conștient. Rămîne pînă cînd pentru îngrijiri medicale în secției de reanimare.


Un alt caz a avut loc la Florești. O fată de opt ani s-a prăbușit în gol de la etajul cinci, rezemîndu-se pe plasa geamului. Contactată de IPN, vicedirectorul Spitalului raional, Ludmila Capcelea, a declarat că fata a fost internată la terapie intensivă. Copila a suferit un traumatism abdominal și a fost supusă unei intervenții chirurgicale.

În contextul cazurilor, poliția a venit cu un șir de recomandări pentru adulții care au în grijă copii. Geamurile fiind deschise, micuții sînt curioși și tentați să urce și să privească afară. O capcană sînt plasele de la ferestre, care nu sînt sigure, iar copiii se sprijină de ele și se produc tragedii. Inspectoratul General al Poliției recomandă adulților să le explice minorilor despre acest pericol, de la cea mai mică vîrstă, chiar dacă cred că micuții nu înțeleg. „Fiți atenți la plasele pentru insecte –copiii se bazează pe ele și cad cu ele. Mutați mobilierul de lîngă geamuri, pentru a exclude accesul la pervaz. Blocați ferestrele cu utilaje speciale, instalați zăbrele, blocați mînerele”, recomandă oamenii legii.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load