Cum ar putea arăta Primăria Chișinău iluminată artistic (FOTO)

Cum ar putea arăta Primăria Chișinău iluminată artistic (FOTO)

Fațada Primăriei Chișinău urmează să fie iluminată artistic, dar asta numai după ce va fi restaurată.


Inițiativa face parte din proiectul „Chișinăul de seară – orașul luminilor”, iar schița a fost executată de unul dintre participanții la concursul cu aceeași denumire.


(schiță) Cum ar arăta clădirea Primăriei Chișinău iluminată artistic

 (Foto: Agenției pentru Restaurarea Monumentelor)

Deși lucrarea privind iluminarea clădirii Primăriei nu a fost printre proiectele cîștigătoare, primarul interimar, Silvia Radu, se arată nerăbdătoare ca schița să fie pusă în practică.

„Primăria municipiului Chișinău - unul dintre cele mai frumoase edificii pe care le avem în oraș să devină un simbol frumos cu care toți cetățenii să se mîndrească”, a menționat Radu.Inițiativa de a ilumina artistic mai multe clădiri istorico-culturale valoroase din Chișinău a venit de la directorul Agenției pentru Restaurarea Monumentelor, Ion Ștefăniță. 


La sfîrșitul anului trecut, Ștefăniță, alături de cîțiva specialiști din Franța au organizat concursul „Chișinăul de seară – orașul luminilor”, iar cîștigătoare au fost alese proiectele de iluminare a Palatului Național „Nicolae Sulac”, a Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală și a Teatrului de Operă și Balet „Maria Biesu”. Acestea urmează să fie implementate în 2018, alte opt proiecte, printre care și iluminarea Primăriei Chișinău, fiind pe lista de așteptare. 


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load