Vedeta INNOVATIC FEST - robotul Thespian a aterizat la Chișinău unde a recitat poezii și a răspuns la întrebările jurnaliștilor ©

Vedeta INNOVATIC FEST - robotul Thespian a aterizat la Chișinău unde a recitat poezii și a răspuns la întrebările jurnaliștilor

Comunicat de presă

Faceți cunoștință - viitorul!

Vedeta INNOVATIC FEST - robotul Thespian a aterizat la Chișinău unde a recitat poezii și a răspuns la întrebările jurnaliștilor

Astăzi, 20 februarie, 2019, pe Aeroportul Internațional Chișinău au aterizat cei mai inteligenți roboți din cadrul festivalului INNOVATIC FESTROBOSHOW, aflat la prima ediție. Aceștia au fost întîmpinați de către organizatorii festivalului, compania Orange, în parteneriat cu Bis Concert, reprezentanți ai Aeroportului.

În cadrul evenimentului de presă, care a avut loc în zona „Sosiri” a Aeroportului Internațional Chișinău, roboții au salutat publicul și l-au invitat la deschiderea INNOVATIC FEST în data de 1 martie 2019, în incinta Muzeului Național de Istorie.

După cum susțin organizatorii, ingredientele primei ediții a festivalului INNOVATIC FEST ROBOSHOW sînt roboții inteligenți, zonele interactive, evenimentele pentru  toată familia și pentru mediul de business.

Julien Ducarroz, Director General Orange Moldova:”INNOVATIC FEST este un eveniment interactiv, prin care ne propunem să arătăm cum tehnologia ne schimbă  viața de zi cu zi. În calitate de operator de rețea și creator de experiențe digitale, credem că inovația nu poate progresa decît atunci cînd o folosim pentru a servi omenirii. Acest festival vine să ne reconfirme ca Inovația este produsul oamenilor, precum și a experienței, creativității și emoției lor. Prin acest festival ne propunem să atingem viitorul. Orange a pregătit multe surprize vizitatorilor pentru a răspunde așteptărilor lor, cu servicii și abordări inovative în tot ceea ce face.”

Ludmila Nistorica, Director Marketing și Comunicare Orange Moldova: La INNOVATIC FEST ne propunem să promovăm serviciile digitale care ne fac viața mai simplă. Aici vreau să menționez serviciile Orange TV și Internet Acasă, conceptul de Smart Home sau casă inteligentă. De asemenea, am creat o zonă pe care o numim Orange Kitchen, unde vor avea loc mai multe evenimente dedicate tinerilor și copiilor pe toată durata festivalului. În acest spațiu ne propunem să promovăm Orange în calitate de angajator inovativ și creativ.Avem multe surprize pentru clienți și vizitatori, cum ar fi reduceri de pînă la 20% la toate obiectele inteligente și tichete gratuite la festival pentru toată familia dacă te conectezi la Orange LOVE.”

Dmitrii Sergheev, Director Compania Bis Concert: ”Acest festival are un concept inedit și a adus roboți din peste 10 țări ale lumii. Evenimentul are loc pe o suprafață de peste 1200 de metri pătrați, unde vizitatorii vor interacționa cu 30 de roboți și zone interactive. Am transformat spațiul într-o oază a viitorului. De asemenea, am creat o zonă VR dedicată, care oferă experiențe unice. Vreau să menționez vedeta festivalului robotul Thespian, umanoidul creat pentru a interacționa într-un mediu public. El este primul și cel mai iconic robot din Engineeringered Arts. Dispune de o gamă incredibil de expresivă de mișcări și emoții. Este un artist de divertisment, vînzător, actor într-un film sau spectacol”.

Petru Jardan, Director Avia Invest: “În contextul evenimentului desfășurat astăzi la Aeroportul Chișinău, și anume lansarea proiectului INNOVATIC FEST, țin să vă redau entuziasmul și aprecierea pentru promovarea acestor tehnologii, și anume exploatarea minții artificiale pentru uzul de zi cu zi și nu numai, ceea ce este de fapt impresionant și în oarecare măsură incredibil. În calitate de director de aeroport pot spune cu siguranță că orice inovație implementată în practica de zi cu zi,care e menită să ne ușureze traiul, este un pas enorm spre viitor. Sîntem într-un proiect de modernizare amplu și zilnic ne confruntăm cu diferite provocări, dar și tendințe din această industrie. Sîntem deschiși la astfel de proiecte și sînteți mereu bineveniți! 

În timpul evenimentului, jurnaliștii au avut ocazia să facă cunoștință cu vedeta festivalului robotul Thespian care a adunat  aplauzele  celor prezenți după ce a recitat o strofă din poemul Luceafărul de Mihai Eminescu și a răspuns la întrebările jurnaliștilor.

Astfel, din 1 martie pînă în data de 12 mai, la Muzeul Național de Istorie interacționezi cu tot ceea ce înseamnă tehnologie, descoperi calitățile uimitoare ale roboților, te bucuri de experiențe inedite în zonele VR (un mediu artificial, creat cu ajutorul computerului. Prin intermediul unei căşti sau a unor ochelari de VR şi al unui controller eşti transportat într-o nouă lume, în care poţi explora, te poți juca sau experimenta senzaţii noi) și AR(la prima vedere seamănă cu realitatea virtuală, care şi ea poate fi folosită prin intermediul dispozitivelor mobile, dar în esenţă sînt două tehnologii şi experienţe complet diferite. Realitatea virtuală necesită “scufundarea” într-un mediu virtual fără a mai păstra contactul senzorial cu lumea reală din jurul tău. În schimb, realitatea augmentată suprapune obiecte 3D peste lumea reală pentru a crea senzaţia că se află chiar în faţa ta, păstrînd legătură cu mediul înconjurător) și trăiești emoții de neuitat.

Mai multe detalii despre festival poți accesa pe www.innovatic.md


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Advertorial.

Mai multe

Sondaj Toate

load