COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Bienala Internațională de Pictură 2019, inaugurată oficial

Bienala Internațională de Pictură 2019, inaugurată oficial

Cea de-a VI-a ediție a Bienalei Internaționale de Pictură a fost inaugurată ieri la Muzeul Național de Artă al Moldovei. Evenimentul se desfășoară sub patronajul Ministerului Educației,Culturii și Cercetării, informează MOLDPRES.

La manifestare au participat ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc, reprezentanți ai corpului diplomatic acreditat la Chișinău, oameni de cultură și artă.

La rîndul său, directorul Muzeului Național de Artă al Moldovei, Tudor Zbîrnea, curatorul evenimentului, a afirmat că expoziţia Bienalei Internaţionale de Pictură din acest an reuneşte 145 de artişti plastici din domeniul picturii, reprezentanţi ai 27 de ţări cu 152 de lucrări expuse pe simeze.


Potrivit lui Tudor Zbîrnea, Bienala Internaţională de Pictură, pe parcursul a zece ani de la fondare, a creat numeroase platforme de comunicare pe plan internațional. Aceasta va continua să susțină inițierea contactelor directe între artiști și va crea condiții optime pentru noi perspective și diverse forme de colaborări internaționale.

Directorul muzeului a mai spus că în premieră, în cadrul Bienalei, mîine, 17 mai, între orele 9.00-12.30 la Muzeul Național de Artă al Moldovei va fi organizată Conferința internațională cu genericul - „Tendințele estetice ale artei contemporane în contextul internațional”, unde vor putea fi luate în dezbatere abordările estetice ale artiștilor expozanți, iar participanții din diverse țări vor purta un dialog deschis în contextul problematicilor și evoluției artei contemporane.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load