COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Marea Britanie caută voluntari pentru a digitiza arhiva meteo din ultimii 200 de ani

Marea Britanie caută voluntari pentru a digitiza arhiva meteo din ultimii 200 de ani

Marea Britanie caută voluntari pentru a digitiza arhiva meteo din ultimii 200 de ani. Despre ceasta scrie BBC cu referire la Serviciul Meteorologic din Marea Britanie.


Proiectul ”Salvare de ploaie” caută voluntari pentru a digitiza arhivă imensă scrisă de mînă a observațiilor schimbărilor meteorologice din Marea Britanie. Această arhivă conține date din ultimii 200 de ani.


În același timp, voluntarii nu vor trebui să stea în arhivele de documente. Reprezentanții Serviciului Meteorologic au scanat deja toate documentele necesare sau mai mult de 65 de mii de foi. Acum ei au nevoie de ajutor pentru a transfera aceste date în niște tabele speciale.Fiecare dintre cele 65 de mii de foi scanate conține cantitățile lunare de precipitații într-un anumit deceniu la o anumită stație. În total, în arhivă există aproximativ 3-5 milioane de seturi de date. Completarea a 30 sau 40 de coloane cu date meteo îi va lua voluntarului doar o oră, notează Serviciul Meteorologic, în timp ce angajații organizației vor economisi în general ani de muncă.


În viitor, acest lucru va permite oamenilor de știință să analizeze pe deplin modul în care vremea s-a schimbat în ultimii 200 de ani pe teritoriul țării și ce condiții meteorologice preced secetele sau inundațiile masive.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load