Zeci de dosare primite de CNAM privind practica liberă a medicului de familie

Zeci de dosare primite de CNAM privind practica liberă a medicului de familie

De la începutul anului curent, Compania Națională de Asigurări în Medicină (CNAM) a recepționat 33 de dosare privind practica liberă a medicului de familie.


Ca rezultat, au fost semnate cinci contracte de acordare a asistenței medicale primare, iar alte 28 de dosare sînt în proces de examinare.


Potrivit procedurii, autorii dosarelor care întrunesc cerințele necesare sînt incluși în lista potențialilor prestatori de asistență medicală primară, iar ulterior o Comisie a CNAM evaluează la fața locului capacitatea acestora de a oferi servicii medicale. În urma evaluării, sînt desemnați prestatorii cu care urmează să fie încheiate contracte de acordare a asistenței medicale în cadrul AOAM.


Din toamna anului trecut, medicii de familie pot depune cereri pentru atribuirea liberei practici. Aceștia pot opta pentru crearea unui cabinet individual, pot activa alături de alți colegi într-un centru al medicilor de familie sau în calitate de angajat în cadrul unui prestator de asistență medicală primară existent.


Medicii vor primi în gestiune un sector teritorial delimitat, care cuprinde după caz una sau mai multe localități, străzi, case sau blocuri. Finanțările vor fi oferite de către CNAM în funcție de numărul de pacienți, dar și de serviciile prestate suplimentar.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load