COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Valea rîului Lopatnic între satele Corjeuţi şi Caracuşenii Vechi, Briceni

Valea rîului Lopatnic între satele Corjeuţi şi Caracuşenii Vechi, Briceni

Am amintit în treacăt despre rîul Lopatnic în una dintre publicaţiile noastre anterioare Rîurile din Nordul Republicii Moldova, în acel material, însă, am vorbit în mare parte despre alte rîuri – Racovăţ, Draghişte, Ciuguru. Această publicaţie a apărut concomitent cu cea despre Defileul Borta Ciuntului, care a fost de fapt, continuarea celei dintîi şi a venit să o completeze.

Lopatnicul îşi are începuturile la Nordul îndepărtat al Republicii Moldova, curge prin centrul raional Briceni şi o serie de sate din raionul Briceni în direcţia sud-vest, fiind un afluent de stînga al rîului Prut, la fel ca majoritatea rîurilor din Nordul ţării noastre.

Călătoria noastră a început din satul Corjeuţi, un sat mare, frumos şi bogat, mai bine zis de la marginea acestuia. Am fost surprinşi de pitorescul peisajului, cînd ne-am pomenit acolo. De-a lungul malului drept al rîului este situată măreaţa stîncă Ţiglău, care e ca o poartă a satului. O stîncă asemănătoare cu aceasta am văzut în defileul Feteşti, raionul Edineţ. Numai că stînca Ţiglău arată mai impunător, ridicîndu-se deasupra văii cu circa 80-90 de metri. Stînca este plină cu peşteri naturale săpate parcă în ea, mai există o mulţime de legende, cunoscute din timpuri străvechi.


Continuarea articolului citiți pe moldovenii.md.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load