Un sommelier moldovean a bătut două recorduri mondiale (FOTO, VIDEO)

Un sommelier moldovean a bătut două recorduri mondiale (FOTO, VIDEO)

Studentul în vîrstă de 19 ani și sommelierul certificat Daniel Frumusachi, pe 23 iunie, au bătut două recorduri mondiale la sabrage (o modalitate de a deschide sticle de vin spumant cu un cuțit special).


Pentru a bate recordul existent, avea nevoie să deschidă prin sabrage mai mult de 37 de sticle în 30 de secunde și mai mult de 72 de sticle în 60 de secunde. Recordul precedent a fost stabilit în 2018 și îi aparține lui Raymond Thomson, președintele Asociației de experţi a vinurilor din Letonia, cîștigător al mai multor campionate de sommelier, deţinătorul titlului de cel mai bun sommelier european „Sommelier EM" din 2017, transmite locals.md
Recordul lui Daniela Frumusachi este de 49 de sticle în 28,5 secunde și 79 de sticle în 51,57 secunde.


În luna februarie, Daniel a trimis o solicitare reprezentanților Cărţii Recordurilor Guinness, iar în mai a primit un răspuns pozitiv.


Daniel a povestit postului de televiziune TV3 despre pregătirea sa pentru noul record.


 „I-am scris lui Raymond. Nu a fost egoist și mi-a spus cum îi pot bate recordul. El și-a împărtășit secretele cu mine, a vorbit despre cîteva greșeli pe care ar trebui să le evit”.


Pentru ca recordul să fie înregistrat în Cartea Recordurilor Guinness, înregistrarea și fixarea recordului vor fi supuse unui test special de către reprezentanții Cărții. Procedura va mai dura cîteva luni.
 


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load