În acest sens, Centrul Național pentru Protecția Consumatorilor a venit cu un avertisment:
,,Dacă nu vreți să vă alegeţi cu o infecţie alimentară, ar fi bine să fiți precauți atunci cînd cumpărați vopseaua.
În general, toată vopseaua pentru ouăle de Paște poate fi toxică pentru organism, din simplul motiv că toată este obținută industrial din coloranți artificiali care pîna la urmă sînt E-uri. Cu cît mai multe E-uri înscrise pe ambalaj sau, dimpotrivă, cu cît nu există un ambalaj pe care să fie inscripționată compoziția, cu atît sînt mai de evitat. Astfel, dacă citim eticheta, vedem E-uri cu denumiri greu de pronunţat, care ajung prin coajă în ouăle consumate. Printre acestea se numără azorubina E122, tartrazina E102, albastru briliant FCF E133, guma Xanthan E415”, avertizează responsabilii instituției.
De asemenea, nu este indicat să păstrați ouăle mai mult de 5-7 zile, și asta cu condiția să le țineți la frigider.
Mai mult, copiilor și femeilor însărcinate sau care alaptează li se recomandă consumul ouălor fierte doar în primele 2-3 zile.
Adăuga comentariu