Munițiile aflate în depozitul de la Cobasna vor fi distruse la fața locului

Munițiile aflate în depozitul de la Cobasna vor fi distruse la fața locului

Șeful misiunii OSCE la Chișinău, Claus Neukirch, a declarat în cadrul unui interviu acordat în exclusivitate pentru Agenția Informațională MOLDPRES că majoritatea muniției aflate în depozitul de la Cobasna va fi distrusă la fața locului.

"Discuțiile referitoare la munițiile aflate la Cobasna vorbesc despre distrugerea pe loc a acestora, din cauza că majoritatea lor nu se află într-o stare sigură pentru a fi transportată în Federația Rusă. Este muniție veche și nu putem exclude apariția unor pericole dacă aceasta ar fi deplasată", a spus Neukirch.

Potrivit lui, în anii 2002-2003, OSCE a facilitat retragerea în Federația Rusă a peste 20 mii de tone de muniție și armament din depozitul de la Cobasna. "Au mai rămas 20 mii de tone de muniție. În 2002-2003, OSCE a facilitat aducerea unor utilități de distrugere a muniției netransportabile, utilități care nu au fost folosite și au fost retrase. Putem aplica acum această metodă pentru distrugerea muniției netransportabile", a spus oficialul internațional.

În luna august 2019, Serghei Șoigu, ministrul rus al Apărării, a anunțat la Chișinău că Federația Rusă vrea să inițieze procesul de utilizare a munițiilor aflate în depozitul de la Cobasna. Experții afirmă că acesta este cel mai mare depozit militar din Europa de Est.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load