COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Mai multe suburbii au rămas fără transport către Chișinău

Mai multe suburbii au rămas fără transport către Chișinău

Șeful Direcției transport public al Primăriei municipiului Chișinău, Lilian Copaci, a declarat astăzi că, din lipsa unui număr suficient de autobuze ori troleibuze, mai multe comune suburbane ale capitalei nu sînt asigurate cu transport. Astfel, localitățile Budești, Tohatin, Dumbrava și Durlești au rămas fără transport către Chișinău, transmite MOLDPRES.

Lilian Copaci a spus că, de astăzi, transportul public din municipiul Chișinău a revenit la circulația în regim obișnuit, cu achitarea taxei pentru călătorie și taxatori, dar cu obligativitatea din partea călătorilor de a purta mască medicinală. “Au ieșit la rută 321 de troleibuze și 104 autobuze. Nu ajung autobuze suficiente pentru a asigura legătura cu localitățile suburbane ale municipiului Chișinău”, a spus Copaci.

Șeful Direcției transport public a specificat că numărul maxim de călători admiși în troleibuze și autobuze este de 35 de călători, maximum 50 de călători fiind admiși să circule în troleibuzele articulate – acestea avînd o capacitate mai mare de călători.


În același timp, oficialul a declarat că există două motive pentru care microbuzele nu vor ieși să circule pe rutele de călători destinate. ”Potrivit deciziilor Comisiei pentru Situații Excepționale, transportul public de călători cu ajutorul microbuzelor se face doar pe scaune, iar șoferii de pe microbuze nu ar trebui să aibă o vîrstă cu risc sporit de contaminare cu COVID-19. Totodată, majoritatea șoferilor de pe microbuze au vîrste de peste 60 de ani”, a anunțat Copaci.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load