COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Internauții sînt indignați de schimbarea conceptelor și de confuzia terminologică

Internauții sînt indignați de schimbarea conceptelor și de confuzia terminologică

Internauții din Moldova sînt indignați de schimbarea constantă a conceptelor și confuzia terminologică, create intenționat sau din neștire, transmite Noi.md.

Ei menționează că atît în Moldova, cît și la mai mulți speakeri străini/jurnaliști/politologi/bloggeri poți citi: "în perioada comunismului" - și se înțelege în perioada existenței URSS și a țărilor din lagărul socialist.

"Nu a existat nici un fel de comunism!!!! Comunismul este și acum un proiect futurist, visul luminos al omenirii. Dar deocamdată o astfel de formație istorică nu a existat! De ce să nu scrie corect: "în timpul URSS", "în timpul socialismului"?.- se indignează internauții.


De asemenea, ei atrag atenția asupra faptului că, în comentariile lor, persoanele locale mult stimate spun "... în perioada regimului comunist", numind astfel perioada în care partidul de guvernămînt a fost PCRM.

"Serios, chiar "regim"?! Și încă unul "comunist"? Nu a fost nici un fel de comunism, ci un capitalism liberal, adevărul că cu față de om. Și anii de președinție ai lui Voronin cu siguranță nu pot fi numiți "regim".

De ce asta scriu așa? Ca să fie mai strașnic? Cum ar fi "strășniciile regimului comunist"? Dar s-ar putea să fie invers, oamenii și-ar putea aduce aminte cu jale , cu nostalgie de acele "vremuri întunecate ale comunismului"...", menționează internauții.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load