COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

95 de cetățeni moldoveni, repatriați din Rusia și Germania, în ultimele 24 de ore

95 de cetățeni moldoveni, repatriați din Rusia și Germania, în ultimele 24 de ore

90 de cetățeni ai Republicii Moldova, veniți din Federația Rusă și 5 din Germania, au revenit acasă în ultimele 24 de ore.

„Prin culoarul tranzit a teritoriului Ucrainei și intrarea în țară prin punctul de trecere Otaci, s-au înregistrat 21 de mijloace de transport care au transportat 90 de cetățeni moldoveni, repatriați din Federația Rusă. Cu tranzitarea României și intrarea prin punctul de trecere Giurgiulești-Galați, au revenit acasă cinci persoane din Germania”, se arată în comunicat, în care se precizează că nicio persoană nu a prezentat simptome ale infecției COVID-19.

Potrivit informațiilor expuse, în toate punctele de trecere a frontierei au fost supuse screeningului 2 291 persoane și completate 1 563 de fișe epidemiologice individuale.


Ofițerii de la Linia Verde a Poliției de Frontieră (022 259 717), în decursul a 24 ore au înregistrat 107 de apeluri de la cetățeni, unde s-a răspuns la întrebările cum se circulă la frontiera de stat, care sînt condițiile de traversare și riscurile în contextul măsurilor aplicate privind diminuarea răspîndirii COVID-19.

La trecerea frontierei de stat, obligatoriu călătorii sînt supuși termometriei, pe sensul de intrare în țară se asigură că aceștia completează corect fișele epidemiologice și se informează despre amenzile contravenționale sau penale care vor fi aplicate persoanelor ce nu vor respecta măsurile de profilaxie în contextul coronavirusului.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load