Fadei Nagacevschi: PSRM și ACUM ar trebui să încheie un „contract de colaborare”

Fadei Nagacevschi: PSRM și ACUM ar trebui să încheie un „contract de colaborare”

Fadei Nagacevschi, juristul Partidului Socialiștilor, spune că pentru a depăși problemele legate de încredere reciprocă, invocate de PSRM și blocul ACUM, părțile ar trebui să încheie un „contract de colaborare”.

În opinia lui, acest contract ar trebui să descrie toate acțiunile pe care urmează părțile să le realizeze. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la postul de televiziune TVR Moldova, transmite IPN.

Potrivit lui, nici PSRM nu are suficientă încredere în blocul ACUM. „Nu este neapărat să-l numești contract de alianță, dar contract de colaborare unde să descrii de la A la Z toate acțiunile. Ele se fac atît cantitativ, cît și calitativ – din trei în trei luni cine și ce trebuie să facă”, spune juristul.

În opinia lui, dacă vreuna dintre părți va încălca acest contract, intervine votul cetățeanului. Potrivit lui, actualmente sînt doar cîteva variante – alegeri anticipate, discuții aprinse în presă sau „să fie trimis Partidul Democrat în opoziție”.

Editorialistul Nicolae Negru spune că privește sceptic ideea unui contract de colaborare. În opinia lui, sînt hazlii jurămintele în politică. „Jurămintele nu ajută în politică. Eu cred că dacă e de discutat, să se așeze la masă să discute, să negocieze și dacă vor eșua aceste negocieri, eu cred că e logic că PSRM o să se adreseze PDM sau invers”, spune jurnalistul.

Consiliul Politic al blocului ACUM se convoacă marți, 16 aprilie, în ședință pentru a examina propunerea Partidului Socialiștilor, lansată săptămîna trecută și a lua o decizie cu privire la acțiunile ulterioare.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load