Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Mii de israelieni au protestat la Tel Aviv

24 dec. 2017,, 22:10   Externe
3006 1

Mii de persoane au participat la Tel Aviv, la un protest anticorupţie, cerînd demisia premierului Benjamin Netanyahu, care este anchetat pentru presupuse fapte de abuz de putere, informează site-ul postului France 24.

În urmă cu cîteva zile, Netanyahu a acuzat poliţia că ar fi demarat o anchetă împotriva sa cu scopul înlăturării sale din funcţia de prim-ministru.

O demonstraţie similară a avut loc şi la Ierusalim, la care a participat şi fostul ministru al Apărării, Moshe Yaalon.

Fosul ministru a spus despre corupţie că "este o boală" şi "o ameninţare mai mare decît pericolul iranian, (mişcarea libaneză) Hezbollah, (mişcarea palestiniană) Hamas ori (reţeaua teroristă) Stat Islamic".

Protestele, care au loc săptămînal, au izbucnit în urma iniţierii unor anchete de corupţie ce îl vizează pe premierul Netanyahu. Liderul israelian respinge însă acuzaţiile.

Într-una dintre anchete, Netanyahu este suspectat că a primit ilegal cadouri de la oameni de afaceri, iar o altă anchetă încearcă să stabilească dacă Netanyahu a încercat să încheie un acord secret cu proprietarul unui cotidian pentru o acoperire favorabilă din partea acestei instituţii media.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?