TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Opinie: Filat dacă e vinovat ar trebui să se întoarcă la închisoare (VIDEO)

Săptămîna aceasta, opinia publică a explodat după ce s-a aflat că fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Vlad Filat a fost eliberat condiționat din închisoare, scrie Noi.md.

Reporterii portalului nostru de știri au ieșit în stradă și au aflat de la oameni răspunsul la întrebarea: Cum credeţi, care va fi soarta de mai departe a lui Vlad Filat?

Deși unii spun că nu au un interes sporit față de politică, totuși alții au spus că fiecare trebuie să răspundă pentru faptele comise, iar dacă este vinovat locul lui este în închisoare.

”Dacă e vinovat să stea l-a puscărie. El mai are un dosar pe numele lui, să mai stea încă patru ani și ... la revedere!”, a spus un bărbat.

Oamenii spun că e greu de spus care îi va fi soarta lui de mai departe, cert este faptul că un viitor în politică cu siguranță nu mai are.


De menționat că zvonurile potrivit cărora Vladimir Filat va fi eliberat înainte de termen, au început să apară încă din vară. În această săptămînă zvonurile s-au transformat în realitate, iar fostul prim-ministru și fostul lider al PLDM, condamnat pentru corupere pasivă și complicitate în furtul banilor din sistemul bancar din Moldova, a fost eliberat din închisoare, după ce a executat 4 ani din 9.

Din ironia sorții, decizia de eliberare a lui Vladimir Filat a fost luată de același judecător care în octombrie 2015 a emis decizia privind arestarea sa. Marți, 3 decembrie, judecătorul Victor Rațoi nu numai că a satisfăcut cererea de eliberare condiționată, dar și l-a eliberat pe Vladimir Filat de pedepsele suplimentare. Este vorba despre interdicția de a ocupa anumite funcții de stat pe o perioadă de 5 ani și despre retragerea Ordinului Republicii acordat lui Filat de către președintele Nicolae Timfoti în 2013 „în semn de înaltă apreciere a meritelor deosebite în promovarea valorilor democratice, pentru contribuţie substanţială la aprofundarea dialogului dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană, eforturile depuse în vederea restabilirii localităţilor afectate de calamităţile naturale din vara anului 2010 şi activitate organizatorică prodigioasă”.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load