COVID-19 în MOLDOVA

Locuitorii capitalei, despre propunerea de a muta sediul Primăriei (VIDEO)

Locuitorii capitalei, despre propunerea de a muta sediul Primăriei (VIDEO)

Inițiativa primarului capitalei, Ion Ceban, de a muta sediul Primăriei într-o altă clădire, și a transforma în muzeu actualul edificiu este salutată de unii și criticată de alții.

După cum a anunțat recent Ceban, această schimbare este necesară pentru a asigura o transparență mai mare a administrației publice locale. Edilul vrea ca toți funcționarii Primăriei să muncească cot la cot într-un spațiu deschis sub obiectivul camerelor de supraveghere.

Intervievați de echipa de filmare a Noi.md, locuitorii capitalei au spus că inițiativa trebuie mai întîi discutată, luate în calcul argumentele și estimate cheltuielile, întrucît acestea tot de chișinăuieni vor fi suportate.


Unii trecători au susținut ideea de a avea în centrul capitalei un muzeu, în loc de primărie, iar alții s-au arătat nedumeriți de necesitatea mutării sediului actual.

„Dacă există o asemenea necesitatea tehnică: fie că e prea mult sau prea puțin spațiu, sînt pentru, dar să vedem și cît ne va costa”.

„Primărie e de 100 de ani aici, pentru ce să fie mutată? Nu văd necesitatea”.

„Dacă mută sediul, important să fie confortabil si pentru oameni, sa fie accesibil, să nu caute omul direcțiile”, au explicat trecătorii.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load