TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Ce așteptări au cetățenii de la autorități în anul care vine (VIDEO)

Timpul trece, guvernele se schimbă, dar problemele rămîn – cu un asemenea sentiment se despart de 2019 o parte dintre moldoveni.

În pragul unui nou an, Echipa Noi.md a discutat cu trecătorii despre schimbările care în opinia lor ar trebui să se producă în anul 2020, dar și despre restanțele autorităților pentru anul curent.

În capitală oamenii își doresc să vadă mai multă ordine în activitatea serviciilor municipale, iar la nivel de țară - măsuri care să asigure un trai mai bun pentru cetățeni.

„În primul rînd drumurile, în al doilea - parcuri cit mai multe în oraș. Este o problemă ce ține de ieșirea cu copii în oraș. Mai bine parcuri am avea, în loc să fie construite acele blocuri care au împînzit orașul”, ne-a relatat o locuitoare a capitalei.

„Așteptări avem, dar ele nu vor fi realizate. La noi schimbări nu vor fi nici pînă în 2025, în țara asta fiecare trăiește cum poate”, s-a arătat decepționat un tînăr.


„În primul rînd să majoreze pensiile pentru bătrîni, să acorde ajutor copiilor orfani și tuturor celor care nu au pot avea grijă de ei de sine stătător. Așa ar fi corect cel puțin, nu să risipească banii pentru călătorii, mașini și alte chestii de demnitari”, a menționat un alt tînăr.

„Ce să mai așteptăm? Oamenii nu mai au nicio speranță nici în ziua de azi, nici cea de mîine”, a spus o pensionară.

Alți intervievați au declarat că e nevoie de reforme în toate sectoarele: învățămînt, cultură, medicină, justiție.

Mai multe opinii vedeți în reportajul de mai jos.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load