X 
Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4060

Amintiri de 1 aprilie: Ce i-a făcut pe moldoveni să rîdă

31 mar. 2023,, 16:17 (reactualizat 1 apr. 2023,, 16:00)   Vocea poporului
6677 0

Astăzi lumea sărbătorește 1 aprilie – Ziua rîsului, a glumelor și a păcălelilor amuzante.

În fiecare țară această zi este sărbătorită în felul său, conform obiceiurilor deja stabilite. Și care ar tradițiile de păcăleală reciprocă în Moldova și cît de mult îi ajută umorul pe cetățenii noștri în viață? Noi.md a decis să efectueze un sondaj.

Răspunsurile au fost împărțite: cineva s-a dovedit a fi un iubitor de păcăleli încă de la banca școlii, iar unii sînt atenți la glume pentru a nu jigni pe nimeni din întîmplare. Dar într-un singur lucru, răspunsurile trecătorilor au fost în consonanță – simțul umorului și rîsul în viața de zi cu zi nu le sînt străine și nici măcar nu au nevoie de un motiv special pentru a-și păcăli în mod inofensiv prietenii:

"1 aprilie - nu ai încredere în nimeni! Bineînțeles, sînt din Odesa, 1 aprilie este Ziua rîsului la Odesa. AM fost păcălit și am păcălit, dar, în principiu, de fiecare dată binevoitor, pentru că rîsul prelungește viața!"


"Nu prea sînt de acord cu asta, pentru că unele glume pot jigni pe cineva. În primul rînd, un zîmbet face ziua mai plăcută și îmi place să glumesc cu prietenii, dar respectînd măsura"

"Am păcălit, dar nu-mi amintesc. Umorul este foarte important pentru mine, pentru că fără umor și fericire nu poți trece prin viață."
„De cele mai multe ori la școală glumeam în clasă”

„A fost o situație în care colegii de la școală au pus pe uşă o pungă cu făină, iar cînd cineva a intrat, i-a căzut în cap”

„Fără umor viață nu este interesantă”,

"Și au am păcălit și pe mine m-au păcălit. În companiile de bărbați așa păcăleli mai sînt, nu le poți poți aminti la televizor. Și din cele de la, mereu, chipurile, ai spatele alb de cretă"

„Îmi amintesc că la școală, cel mai des se spunea, de exemplu, te-ai murdărit”

„Nu am fost păcălit, intuiția funcționează în acest moment”.

2
3
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?