Totodată, aceasta poate fi obținută din diverse alte ingrediente, din seminţe de floarea soarelui, din diverse nuci, din fasole, din linte şi din legume precum morcov, bostan, cartof şi dovleac.
Ce conţine 100g de halva?
Pe de altă parte experții susțin că halvaua are și o mulțime de beneficii pentru sănătatea noastră. Foarte importantă este provenienţa produsului şi conţinutul de seminţe de susan, dar recomandarea de baza este şi rămîne consumul limitat. Excesul se poate transforma cu ușurință într-o veritabilă bombă calorică. Astfel, pentru a avea efecte benefice pentru corpul nostru, halvaua ar trebui consumată în cantităţi mici, ocazional, și nu mai mult de 30-50 de grame pe zi, de preferat fără pîine.
Halvaua a început să fie folosită tot mai des, mai ales în perioadele de post. În comerţ, găsim mai ales două sortimente de halva: simplă sau cu adaos de migdale, de arahide, de fistic sau de cacao. Nutriţioniştii spun că halvaua poate să fie înger şi demon pentru sănătate, totul depinde de cantitate şi de provenienţă.
Adăuga comentariu