Potrivit Biroului Vamal din st înga Nistrului, în aceeași perioadă a anului trecut, această cifră a fost cu 57% mai mică.
Așadar, exportul de legume în acest an a crescut semnificativ. Porumbul congelat - de 47 de ori; morcovul și ridichea - de opt ori; ceapa - de patru ori; roșiile - de trei ori; mazărea congelată - de două ori.
În același timp, din cauza condițiilor meteorologice, exporturile de fructe, dimpotrivă, au scăzut cu 13%. În special au fost afectate merele, cireșele și prunele.
Principalii consumatori de fructe și legume din st înga Nistrului în acest an au fost locuitorii Republicii Moldova, ai Federației Ruse, cei din Bangladesh și România.Exporturile către dreapta Nistrului au crescut cu 49%, iar către Federația Rusă - cu 36%.
Menționăm că exportul de legume și fructe către România a scăzut cu 17% față de anul precedent, în timp ce în Bangladesh, din contra, au crescut de șase ori.
Adăuga comentariu