Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4017

Tiraspolul vrea pacificatori și pe malul drept al Nistrului

18 apr. 19:15   Transnistria
3639 0

Autoritățile de la Tiraspol cer să fie instituită o misiune de pacificatori și în dreapta Nistrului, sub pretextul de a proteja centrala de la Dubăsari.

Solicitarea a fost transmisă Comisie Unificate de Control (CUC), scrie Realitatea.md. Aceștia mai spun că vor ca postul să fie gestionat în comun de militari moldoveni, ruși și transnistreni.

„În st înga Nistrului avem așa post. Prin decizia din 2006, decizia a fost luată, dar din motive obiective și subiective, misiunea nu s-a instituit. (…) Înțelegem bine că pentru a evita accesul personalelor neautorizate al centrala de la Dubăsari, postul ar fi binevenit”, a declarat reprezentantul Tiraspolului în CUC, Oleg Beleakov.

În comunicatul emis de Biroul Politici pentru Reintegrare, după ședința CUC, autoritatea informează că la întrunire s-a discutat despre posturile ilegale, instalate de Tiraspol în perimetrul de responsabilitate a Forțelor Mixte de Menținere a Păcii.

„Delegația Republicii Moldova și-a reiterat poziția că Forțele Mixte de Menținere a Păcii nu necesită structuri suplimentare pentru asigurarea păcii în Zona de Securitate, a adus argumente potrivit cărora posturile în discuție sînt instalate în mod abuziv și a cerut eliminarea acestora. Exponenții Tiraspolului din Comisie s-au opus luării unei decizii pe acest subiect”, comunică Biroul Politici de Reintegrare.


8
1
0
0
9

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?