X 
Eurovision stiri: 492
Transnistria stiri: 1304

În Transnistria au fost înăsprite sancțiunile pentru încălcarea regulilor de circulație rutieră

10 oct. 2023,, 16:45   Transnistria
2681 0

Liderul autoproclamatei RMN, Vadim Krasnoselski, a semnat o lege adoptată de Consiliul Suprem privind modificarea Codului de contravenții administrative, care presupune înăsprirea sancțiunilor pentru încălcarea regulilor de circulație rutieră.

După cum rezultă din textul actului legislativ publicat, amenda pentru conducerea repetată a mijlocului de transport cu frîne defecte va crește de două ori. Se vor dubla și amenzile pentru încălcarea regulilor de circulație rutieră de către bicicliști.

Amenda pentru încălcarea Regulilor de circulație de către pietoni sau pasageri, în cazul în care această încălcare a dus la perturbarea circulației rutiere, va crește de la 92 la 184 de ruble transnistrene.

În cazul în care acțiunile pietonului sau ale pasagerului au provocat daune sănătății umane sau daune substanțiale mijloacelor de transport sau infrastructurii rutiere, amenda va crește de la 184 la 368 de ruble.

Potrivit datelor așa-numitului Minister transnistrean al Afacerilor Interne, în perioada ianuarie 2022 - martie 2023, pentru încălcarea regulilor de circulație rutieră de două sau mai multe ori în decurs de un an au fost trași la răspundere administrativă 85 de șoferi care nu aveau dreptul de a conduce. Au existat cazuri de tragere la răspundere a unor astfel de șoferi mai mult de 5 ori pe parcursul unui an.


Acum, dacă șoferul, în ciuda sancțiunii impuse, a urcat din nou la volan fără permis de conducere, el va fi amendat cu 1840 de ruble sau reținut pentru 30 de zile. Dacă șoferul a urcat la volan, fiind fost lipsit de permisul de conducere, el va fi arestat pentru 15 zile. Alternativa sub formă de amendă este exclusă din Codul de contravenții administrative. Dacă acest lucru nu va funcționa și infracțiunea va fi comisă din nou, perioada de aflare în arest va fi dublată - pînă la treizeci de zile.

Amenda pentru depășirea repetată a limitei de viteză de la 40 la 60 de kilometri pe oră va crește de la 1.288 la 1.840 de ruble transnistrene. În același timp, contravenientul nu va avea posibilitatea de a reduce amenda la jumătate prin achitarea acesteia în termen de 20 de zile de la data aplicării sancțiunii.

Dacă șoferul va fi prins din nou în drift, adică la deraparea controlată intenționată a mașinii, acesta va fi privat de permisul de conducere pentru o perioadă de la 6 luni la un an sau va fi reținut pentru 15 zile.

Legea va intra în vigoare la 14 zile de la publicarea sa oficială.

0
0
0
1
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?