X 
Transnistria stiri: 1327
Eurovision stiri: 494

SUA vor implementa o serie de proiecte în sudul Moldovei

5 iul. 2022,, 19:15   Sudul Moldovei
3410 0

Bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, a avut o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Statelor Unite în Republica Moldova, Kent Doyle Logsdon, discutînd cu el implementarea proiectelor în sudul țării noastre cu sprijinul părții americane, transmite Noi.md

La începutul discuției, Irina Vlah l-a felicitat pe Excelența Sa cu ocazia Zilei Independenței SUA.

Guvernatorul Găgăuziei și Ambasadorul SUA au discutat etapele implementării proiectelor susținute de Statele Unite - reconstrucția capitală a Liceului "Luceafărul" cu limba romînă de instruire din orașul Vulcănești și crearea unui HUB digital menit să devină un centru de dezvoltare tehnologică.

A avut loc un schimb de opinii privind posibilitățile de depășire a provocărilor socio-economice și politice cu care se confruntă Republica Moldova.

”Construim democrația de 30 de ani, dar încă trăim cu trecutul. Trecutul pare atractiv atunci cînd prezentul este deprimant ,iar viitorul este neclar. Democrația este un model în care oamenii au mai multe drepturi și mai puține restricții. Dar democrația nu înseamnă absența îndatoririlor și responsabilităților. Dimpotrivă, stabilitatea democrației și eficacitatea societății depind în mod direct de cît de responsabil ne îndeplinim obligațiile față de societate. Durabilitatea dezvoltării noastre depinde de cît de mult ne respectăm și ne ajutăm reciproc, cît de mult sîntem capabili să construim un dialog și să găsim un compromis care să permită tuturor să facă un pas înainte împreună. Avem nevoie de asistență intelectuală în construirea unei societăți eficiente și unificate și în construirea unor instituții de stat eficiente. Primii ar trebui să învețe reprezentanții clasei politice, a menționat Irina Vlah.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?