X 
Transnistria stiri: 1326
Eurovision stiri: 494

Dmitrii Constantinov își schimbă declarațiile? Ce precizări a făcut

25 aug. 2023,, 16:35   Sudul Moldovei
3024 0

Dmitrii Constantinov, președintele Adunării Populare din Comrat, a venit cu precizări în contextul reacțiilor provocate de declarațiile privind eventualitatea creării unei Republici Găgăuze.

Recent, Dmitrii Konstantinov a declarat într-un interviu pentru televiziunea din regiunea transnistreană că nu exclude crearea „Republicii Găgăuze” pentru că „poporul cere”, notează Noi.md.

În acest context, politicianul Liviu Vovc a depus o sesizare la Procuratura Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, menționînd că Dmitrii Constantinov, în calitatea sa de persoană publică, militează împotriva integrității teritoriale a Republicii Moldova.

Astăzi, Dmitrii Constantinov, a acordat un interviu pentru presa locală din Găgăuzia, în care a făcut unele precizări în privința afirmațiilor sale anterioare.

"Eu am spus că în data de 9 va avea loc o ședință, la care urmează să participe deputații de toate nivelele, care au mandate, la fel cum și eu dețin un mandat. Și iată în acest context am fost întrebat, dacă la acea ședință ar putea fi examinată și întrebarea privind Republica Găgăuză.


Am răspuns că nu pot ști ce chestiuni vor fi examinate și cum vor fi votate acestea, dar nu am exclus faptul că poate fi supusă examinării orice fel de întrebare și poate fi votată orice chestiune propusă", a spus jurnaliștilor Constantinov.

11
3
0
1
6

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?