Transnistria stiri: 1358
Eurovision stiri: 499

Președintele Adunării Populare, dat pe mîna procurorilor

24 aug. 2023,, 15:14   Societate
5091 0

Liviu Vovc a depus o sesizare la PCCOC, după declaraţiile lui Dmitrii Constantinov despre proclamarea „Republicii Găgăuzia”. Președintele Adunării Populare a Găgăuziei riscă să fie investigat penal.

Constantinov declara presei din Transnistria că, în septembrie, membrii Adunării Populare ar putea examina eventuala proclamare a Republicii Găgăuzia. Funcționarul dezvăluia că ar putea fi aplicat modelul regiunilor separatiste din Ucraina, anexate la Rusia.

„Autoritățile, dar mai ales deputații se fac că nu au văzut nimic. (…) Și? Chiar atît de iresponsabili să fie? Chiar nu s-a găsit niciunul din cei 63 de deputați care să sesizeze instituțiile de ordine cu privire la aceste afirmații? Toată ziua de ieri am sperat că se va găsi măcar un ales al poporului responsabil, dar văd că vacanța e sfîntă și nu au timp ei de problemele țării. Nu ne putem permite luxul să așteptăm pînă cînd ei își vor bronza burțile așa că astăzi, dis-de-dimineață, am transmis un denunț în adresa Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale cu solicitarea de a fi inițiată o cauză penală cu privire la declarațiile președintelui Adunării Populare a Găgăuziei”, afirmă Vovc.

Politicianul afirmă că funcționarul de la Comrat, în calitate de persoană publică, militează împotriva integrității teritoriale a Republicii Moldova. Așadar, nu este exclus ca Dmitrii Constantinov să fie cercetat penal.

9
0
0
0
14

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?