X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Colegiul din Comrat va purta numele unui președinte

16 feb. 16:22   Sudul Moldovei
2215 0

Procesul educațional la Colegiul Industrial din Comrat, care se construiește cu susținerea Turciei, va începe, cel mai probabil, în septembrie 2025, a estimat ministrul educației și cercetării, Dan Perciun. Partea moldovenească și cea turcă au convenit că instituția va purta numele președintelui Turciei, Recep Tayyip Erdogan.

Dan Perciun a declarat într-o conferință de presă că Ministerul Educației și Cercetării din Republica Moldova a avut o discuție bună, acum două săptămîni, cu Ministerul Educației din Turcia, unde au fost clarificate majoritatea elementelor care trebuiau setate corect în acest proces de negociere, transmite IPN.

Au avut loc discuții despre cum ar trebui selectat directorul acestei instituții de învățămînt, care urmează să fie o instituție publică a Republicii Moldova, dar în același timp, avînd în vedere investiția făcută de partea turcă, va avea și un codirector, un bord de conducere reprezentat de partea turcă, ceea ce nu este specific instituțiilor de învățămînt din Moldova, dar în acest caz s-a făcut o excepție.

De asemenea, s-a decis ca instruirea va avea loc în limba de stat, engleză și turcă. Au fost clarificate și elemente administrativ-logistice. Complexul construit de partea turcă va fi transmis în proprietatea statului Republica Moldova. Moldova va suporta costurile de întreținere, va finanța instituția prin intermediul comenzii de stat.

Colegiul Industrial din Comrat va putea înscrie la studii pînă la o mie de elevi. Asta înseamnă recrutare de profesori, echipamente și altele.


Proiectul a fost lansat în 2020 pentru pregătirea specialiștilor în domeniul sistemelor şi tehnologiilor informaționale.

0
6
1
1
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?