X 
Incendii stiri: 685
Cazul Șor stiri: 580
Preşedintele stiri: 3732

Istoria de succes a companiei Geely ©

21 mai. 2022,, 07:08   Ştiri Auto
4084 0

Geely este o marcă auto aflată într-o dezvoltare dinamică a companiei Geely Auto, care face parte din Geely Holding Group, fondat în 1986. Prima mașină Geely a fost lansată în 1998. De atunci, compania a parcurs calea de la amator la unul dintre liderii în domeniul științifico-tehnologic.

Zhejiang Geely Holding Group Co., Ltd este astăzi unul dintre cei mai mari zece producători auto din China, care a investit activ în proiecte științifice și experimental-constructoare, precum și în instruirea și dezvoltarea personalului. Geely Holding Group deține 15 fabrici de automobile și 8 fabrici de producție a transmisiilor și motoarelor pe teritoriul Chinei, precum și 6 fabrici de asamblare și 4 fabrici comerciale auto în alte țări.

Geely Holding Group este singura companie privată chineză inclusă în lista Fortune Global 500 și este recunoscută ca fiind cea mai inovatoare companie din China. Activele totale ale Geely depășesc 100 de miliarde de yuani, ceea ce permite holdingului să se fie prezent de mai bine de 10 ani în lista celor mai mari 500 de companii din China.

Fondatorul Geely Holding Group este Li Shufu, care s-a născut în 1963 în orașul Taizhou, provincia Zhejiang (actualul regiune Luqiao din orașul Taizhou), iar în 16 ani a parcurs o cale impresionantă de la fotograf la producător de automobile! Li Shufu s-a născut într-o familie de fermieri. O perioadă oarecare băiatul l-a ajutat pe tatăl său, apoi a plecat în oraș să-și încerce norocul. În 1986, cînd avea 23 de ani, Lee a fondat o companie de producere a componentelor pentru instalațiile frigorifice. Trei ani mai tîrziu, și-a extins activitatea și a început să producă materiale decorative și obiecte din lemn de magnolie. Afacerea a avut un mare succes, iar apoi Shufu a trecut la tehnică auto.

În 1997, Geely își publică planul privind producerea automobilelor, iar la 8 august 1998, de pe linia de asamblare a uzinei Linhai a ieșit prima mașină Geely (X9 sau "Haoqing"), ceea ce însemna că Geely a devenit primul producător privat de automobile din China. În 2001, Geely a primit primele certificate pentru mașinile fabricate și a devenit primul producător privat de mașini din China.

La 28 martie 2010, Geely Auto și Ford Motor Company au semnat un acord de achiziționare a 100% din acțiunile companiei suedeze de automobile Volvo Cars, iar la 2 ugust 2010, Geely Auto a finalizat procesul de achiziție a Volvo Cars și a devenit prima companie globală de automobile din China.

Deosebit de important pentru companie și bogat în evenimente a fost și anul 2018, cînd președintele Geely Holding Group a achiziționat 9,69% din acțiunile producătorului auto german Daimler AG și a devenit principalul său acționar. În octombrie 2018, a fost anunțată crearea unei întreprinderi mixte cu Daimler Mobility Services în China. În martie 2019, Geely Holding Group și Daimler formează o întreprindere mixtă globală Smart Automobile Co, Ltd orientată spre fabricarea mașinilor electrice clasa premium sub marca Smart și a mașinilor hibrid marca premium. Participația la capital fiind de 50% la 50%.

Astfel, Li Shufu a creat unul dintre cele mai mari imperii auto din lume și a devenit unul dintre cei mai bogați oameni de pe planetă.

Timp de mulți ani, marca Geely aderă la aceleași principii: prin depășirea frontierelor capacităților tehnologice, să obțină inovații tehnice în domeniul producției auto, creînd mașini de înaltă calitate și sigure, tinzînd să devină unul dintre cei mai importanți producători auto din lume.

Spiritul puternic al mărcii Geely este exprimat în tendința spre inovație și îmbunătățire continuă a produselor sale, concentrîndu-se pe siguranță, calitate și utilizarea tehnologiei, cu grija pentru mediul înconjurător. În proiectarea mașinilor, compania se orientează spre tendințele globale din industrie, dar păstrează și particularitățile naționale.

1
0
0
0
0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

[No canvas support]
  • Votat 0