X 
Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3986

Salvarea planetei a fost estimată la sute de trilioane de dolari

22 sep. 2023,, 05:00   Ştiinţă şi IT
1544 0

Un grup influent de investitori instituționali a cerut guvernelor țărilor de frunte să înlăture barierele politice pentru a atrage investiții în valoare totală de 275 de trilioane de dolari.

Banii sînt necesari pentru a salva clima planetei și pentru a realiza tranziția la energia verde pînă în 2050, relatează Bloomberg, cu referire la un raport al Net Zero Asset Owner Alliance (NZAOA).

În prezent, grupul investițional, din care fac parte companiile Allianz, Axa și Sistemul public de pensii din California, deține active în valoare de 11 trilioane de dolari. Economia mondială va avea nevoie de investiții semnificative pentru a depăși dependența de combustibilii fosili și pentru a trece la un viitor cu emisii scăzute de dioxid de carbon. Pentru a face acest lucru, autoritățile trebuie să dezvolte o politică mai clară și mai decisivă în domeniul tranziției către sursele regenerabile de energie (SRE).


Acum, țările care s-au angajat să obțină emisii zero de gaze cu efect de seră sînt încă departe de a-și pune în aplicare strategia.

1
1
0
1
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?