Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4025

„Roskosmos” a prezentat primul prototip de tractor teleghidat

12 iul. 2019,, 01:00   Ştiinţă şi IT
2095 0

SŞP Avtomatika, parte a societății de stat Roskosmos, a prezentat un prototip al unui tractor teleghidat. Prezentarea a avut loc în cadrul Expoziției Internaționale Industriale Innoprom-2019, care se desfășoară la Ekaterinburg între 8 iulie și 11 iulie 2019.

Informaţia este prezentată pe site-ul web Roskosmos.


Prototipul tractorului teleghidat va fi controlat de inteligența artificială și nici nu are cabină, volan sau pedale. Mișcarea dispozitivului va fi monitorizată de un controler special, care va funcţiona pe baza datelor primite de pe satelit. El va primi toate informațiile despre traseu, va procesa și va ghida dispozitivul în direcția dorită.


În tractor vor fi incorporate sisteme de vizionare computerizată, care vor fi implementate cu ajutorul LIDAR-elor și camerelor cu funcții precise de conducere. Tractorul teleghidat funcționează împreună cu sistemul de corecție a semnalului prin satelit, care oferă o precizie de pînă la 10 cm.
În prezent, Roskosmos va efectua teste tehnologice sub supravegherea operatorilor. Roskosmos nu spune cînd compania de stat intenționează să lanseze dispozitivul pe piața largă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?