Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504

Picăturile care vor înlocui ochelarii pentru cei care au nevoie

5 mar. 2018,, 05:00   Ştiinţă şi IT
6883 0

O echipă de oftalmologi de la Centrul Medical ShaareZedek și Institutul de Nanotehnlogie al Universității Bar-Ilan au dezvoltat picături care ar putea înlocui ochelarii.

Ele ar putea repara corneea și ar putea îmbunătății vizibilitate, atît la depărtare, cît și la apropiere.

Soluția de nanoparticule a fost utilizată cu succes pe corneea porcilor. Studiile clinice pe oameni se așteaptă să fie efectuate în cursul acestui an. Dacă testele vor avea succes, această invenție revoluționară ar putea elimina nevoia de a purta ochelari.

Potrivit doctorului David Smadja, lider al echipei de cercetare, picăturile ar putea revoluționa tratamentele oftalmologice ale pacienților care suferă de miopie, hipermetropie și alte condiții refractare. În plus, picăturile ar putea înlocui lentilelemultifocale, ceea ce ar putea permite oamenilor să vadă obiecte de la distanțe diferite.

„Este un concept nou pentru corectarea problemelor refractare”, spune Smajda. Chiar și așa, expertul nu a menționat cît de des vor trebui să fie administrate picăturile pentru a înlocui complet ochelarii.


Conform rezumatului cercetării, experimentul condus de Dr. Smadja și colegii săi a implicat analizarea erorilor de refracție ale ochilor porcilor înainte și după instilarea picăturilor cu diferite concentrații de nanoparticule sintetice. Rezultatele au arătat o îmbunătățire semnificativă a corecției erorilor atît în ​​cazul erorilor de miopie (cu vedere redusă), cît și al celor cu hipermetropie.

Nu e prima dată cînd utilizarea nanotehnologiei este exploatată. Ea a deschis noi porți în medicină, mai ales în chirurgie. În plus, au fost realizate deja cercetări pentru a dezvolta sisteme bazate pe nanotehnologie pentru a trata bolile oculare.

Într-un alt experiment, cercetătorii de la Universitatea Națională din Taiwan au dezvoltat puncte cuantice de carbon acoperite cu spermidină pentru a trata infecțiile bacteriene oculare. Cercetăorii cred ca noile puncte cuantice au un potențial de a fi folosite în picături și de a ucide bacteriile rezistente la antibiotice care provoacă keratita.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?