Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Persoanele supărăcioase s-au dovedit a fi mai predispuse la probleme la locul de muncă

11 mar. 2023,, 22:33   Ştiinţă şi IT
1740 0

Persoanele care au o "înclinație ridicată la supărare" ("high proclivity to be offended" (PTBO)) sînt mai predispuse la probleme la locul de muncă, scrie Science News, citînd un studiu publicat în Journal of Business Research.


Dr. Jeremy Bernert, profesor asociat la Universitatea din Statul San Diego și singurul autor al studiului, descrie PTBO ca fiind "o tendință de a fi prea sensibil la evenimentele și tradițiile sociale de obicei inofensive". Potrivit lui Bernert, persoanele cu PTBO înalt "simt că evenimentele sociale sau stereotipurile pe care se supără sînt nedrepte și încalcă standardele morale".


În baza rezultatelor unui sondaj în care s-a cerut opinia a 395 de angajați din șapte colegii americane, omul de știință a făcut concluzia că persoanele cu PTBO înalt sunt mai predispuse de a fi distrase de la sarcinile muncii (astfel de oameni "vor petrece mult timp plîngîndu-se pe problemele triviale"). În același timp, ele își evaluează organizațiile ca fiind "mai puțin corecte".


"O persoană "supărată" pe evenimentele cotidiene direcționează resursele cognitive valoroase și limitate spre probleme care nu sunt relevante pentru muncă", a remarcat Bernert. De asemenea, angajații cu nivel ridicat de PTBO par a fi mai puțin înclinați să ajute colegii și evaluează mai negativ acțiunile conducerii lor. În același timp, un nivel ridicat de PTBO are un efect negativ asupra autoevaluării și a gradului de satisfacție de munca sa.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?