COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Panourile solare pierd foarte multă energie. Cum o putem salva

Panourile solare pierd foarte multă energie. Cum o putem salva

Oamenii de știință de la Universitatea din Groningen și Universitatea Tehnologică din Nanyang au dezvoltat o modalitate de a utiliza electronii pentru a colecta energia din celulele solare cu emisii zero.


"Cantitatea de energie stocată depinde de modul în care cercetătorii o calculează, dar teoretic poate ajunge la 25-30%", a declarat Maxim Pșenicinikov, profesor de spectroscopie ultrarapidă la Universitatea din Groningen.


Această descoperire ar putea fi un alt pas către maximizarea eficienței panourilor solare.


În panourile solare convenționale, similare cu cele care pot fi văzute de obicei pe acoperișuri sau pe cîmpuri, semiconductoarele primesc fotoni de la lumină și îi transformă în curent electric.Uneori fotonii nu au suficientă energie și trec prin material. Pentru a evita acest lucru, oamenii de știință au creat un decalaj mai mare în domeniul frecvențelor. Aceste panouri au atins eficiența maximă în laboratoare de 26,7%.


Alte idei ale oamenilor de știință includ folosirea apei pentru răcirea panourilor și plasarea unor camere pe ambele părți pentru a colecta lumină care va fi reflectată de la pămînt.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load