X 
Incendii stiri: 686
Cazul Șor stiri: 584
Preşedintele stiri: 3715

Microsoft face apel la crearea unei agenții americane care să reglementeze aplicațiile IA

27 mai. 12:15   Ştiinţă şi IT
2002 0

Microsoft Corp. solicită înființarea unei noi agenții americane care să reglementeze domeniul inteligenței artificiale (IA) și să licențieze utilizarea celor mai puternice instrumente ale sale.

"Am beneficia de pe urma creării unei astfel de agenții. În acest fel ne putem asigura că oamenii continuă să controleze tehnologia", a declarat președintele Microsoft, Brad Smith.

Ideea unui nou organism de reglementare a fost lansată în timpul unei audieri în Senat, săptămîna trecută, de către Sam Altman, directorul executiv al OpenAI, start-up-ul care a creat popularul chatbot ChatGPT. OpenAI a primit anterior o investiție de 10 miliarde de dolari din partea Microsoft.

Smith, care a luat cuvîntul la Washington, a declarat că tehnologia IA în creștere rapidă trebuie să fie transparentă, iar dezvoltatorii trebuie să colaboreze cu guvernul și cu mediul academic pentru a aborda problemele sociale care se conturează.

De asemenea, el a remarcat necesitatea unor "măsuri de protecție" în sistemele de inteligență artificială pentru a se asigura că acestea rămîn sub control uman.


"Sîntem absolut hotărîți să ne asigurăm că IA servește oamenilor, că oferă o valoare reală și că rămîne sub control uman", a declarat Smith pentru The Wall Street Journal înainte de a vorbi la Washington.

2
0
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre decizia de a confisca mașina șoferilor care conduc în stare de ebrietate?