X 
Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4036

La nivel global, IQ-ul populației ar fi crescut. Ce presupune acest lucru

20 mai. 2021,, 03:00   Ştiinţă şi IT
2705 0

Datele oamenilor de știință arată că la nivel global, IQ-ul populației ar fi crescut. Cauzele acestei creșteri nu sînt încă destul de clare, dar oamenii de știință susțin că ar exista o legătură între nivelul înalt de dezvoltare al tehnologiei și această creștere.

Potrivit datelor înregistrate de-a lungul sec. XIX și XX, IQ-ul populației ar fi crescut la nivel global cu aproximativ trei puncte în fiecare deceniu. În teorie, acest lucru ar presupune existența mai multor genii decît au fost vreodată, transmite Știri.md cu referire la agora.md.

Cu toate acestea, cercetările arată că creșterea rezultatelor IQ nu este mereu egală cu creșterea nivelului intelectual, situație cunoscută ca efectul Flynn.

În anumite zone ale globului acest efect a avut loc arată mai mult studii derulate de cercetători, fiind vorba în mare parte de țările dezvoltate. Cauzele ar fi îmbunătățirea situației din domeniul sănătății și la nivel de alimentație, apariția unor noi oportunități de educație, condiții de muncă mai bune dar și avansul tehnologic.

O altă concluzie relevă faptul că ar exista o legătură între coeficientul de inteligență și mortalitate, astfel încît persoanele inteligente ar trăi mai mult. Cu toate acestea, în țările africane nu a fost observat efectul Flynn.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?