X 
Eurovision stiri: 493
Transnistria stiri: 1305

În Turcia, sub o casă a fost descoperit întîmplător un oraș subteran de 2.000 de ani

10 noi. 2023,, 02:00   Ştiinţă şi IT
3334 0

În localitatea Kayseri, Turcia, Mustafa Halıcıoğlu, în vîrstă de 57 de ani, a descoperit un oraș subteran vechi de 2.000 de ani chiar sub casa sa.

După cinci ani de cercetări intensive și reconstrucție, orașul subteran a devenit mîndria lui Mustafa și a echipei sale. Reprezentantul Fundației pentru Protecția și Promovarea Valorilor Culturale și de Mediu (ÇEKÜL), Prof. Dr. Osman Özsoy, a subliniat că orașul subteran conține cel puțin două straturi independente cu tuneluri, iar caracteristicile și structura sa sunt similare cu ale altor orașe subterane din regiunea Cappadocia.


Acest uimitor oraș subteran are o vechime de cel puțin 2.000 de ani și a fost folosit de generații întregi ca hambar, depozit și fînar. Mai tîrziu, pe locul respectiv au fost construite case. Cu toate acestea, Mustafa și echipa sa au decis să readucă această descoperire istorică la măreția sa inițială.


Acum, orașul subteran Halıcıoğlu a completat lista locurilor turistice uimitoare din Cappadocia. Acesta are o suprafață de aproximativ 300 de metri pătrați.


Mustafa Halıcıoğlu a împărtășit povestea descoperirii sale, spunînd că familia sa s-a mutat în acest oraș după ce el a terminat școala. Orașul de sub casă l-au găsit întîmplător, iar acum vor să restaureze și să studieze acest loc unic. Familia a lucrat pe cont propriu timp de cinci ani, dar speră să primească sprijin din partea statului pentru a atrage mai mulți turiști.

4
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?