Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

În SUA vor distruge jumătate de milion de bufnițe. Care este motivul acestei decizii

3 apr. 03:00   Ştiinţă şi IT
1708 0

Guvernul SUA a anunțat planurile sale de a distruge 500.000 de bufnițe pestrițe în următorii 30 de ani în trei state de pe coasta de vest.

Acest pas este luat din cauza îngrijorărilor pentru supraviețuirea a două alte specii de bufnițe care trăiesc în vestul țării: bufnița nordică patată și bufnița californiană patată. Bufnițele pestrițe trăiesc în principal pe coasta de est, dar în ultimele secole au început să-și extindă arealul spre vest. Conform Serviciului pentru Pescuit și Fauna Sălbatică din SUA (USFWS), bufnițele pestrițe reprezintă o specie invazivă, care creează o amenințare pentru celelalte specii de bufnițe care trăiesc în vest. Capacitatea lor de a se adapta la diverse condiții de mediu și consumul de diverse tipuri de pradă duc la concurență cu alte specii de bufnițe și la scăderea numărului acestora.

Planul propus de USFWS presupune distrugerea a aproximativ 470.000 de bufnițe pestrițe în decurs de 30 de ani, folosind arme de foc. Totuși, planul a stîrnit o reacție aprigă din partea apărătorilor animalelor, care și-au exprimat indignarea și au apelat la renunțarea la acest plan „necugetat”. Ei se tem că distrugerea bufnițelor va duce la consecințe grave pentru ecosistem și pentru alte specii de animale.

Este de remarcat faptul că propunerea rămîne în stadiul de proiect și încă nu a fost luată o decizie finală în această privință. Se planifică desfășurarea de discuții și cercetări suplimentare pentru a evalua toate posibilele consecințe ale acestui plan asupra biodiversității și mediului înconjurător.

0
0
0
4
6

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?